Voor soepele gewrichten*

Onze gewrichten worden zwaar belast en zijn kwetsbaar. Ze kunnen na verloop van tijd dan ook gaan ‘kraken’. Of ze nu vast, gedeeltelijk mobiel of mobiel zijn, we moeten ze vertroetelen! Ontdek enkele goede gewoonten.

Wees elke dag actief

Gewrichten die bewegen zijn minder stijf. Neem de trap in plaats van de lift, ga wandelen, doe eens aan yoga. Yoga is een fysieke activiteit die een uitstekende reputatie geniet wat de gewrichten betreft. Vergeet u zeker niet op te warmen voor u gaat bewegen en doe nadien wat rekoefeningen.

Verlies uw fles water nooit meer uit het oog

Aangezien het kraakbeen van de gewrichten voor 75% uit water bestaat, is hydrateren van essentieel belang. Leer luisteren naar uw lichaam en drink telkens u dorst heeft.

Kies uw voeding

Neem rauwe groenten vooraf en kies als dessert voor vers fruit (kiwi’s, citrusvruchten) met vitamine . Vitamine C draagt bij tot de normale vorming van collageen, dat dan weer instaat voor een normale werking van de botten.

 Ga voor biologische planten

Sommige van die planten vormen een waardevolle aanvulling dankzij hun specifieke erkende werking. Dit ‘Complex Gewrichten Bio’, ontwikkeld door onze teams en geproduceerd in onze ateliers, bevat geen kleurstoffen, alcohol of bewaarmiddelen**. Het is een vloeibaar extract op basis van 4 biologische planten:

  • harpagophytum of ‘Duivelsklauw’ helpt om de gewrichten mobiel te houden;
  • heermoes draagt bij tot de goede werking van de gewrichten en maakt het kraakbeen van de gewrichten sterker;
  • zwarte bes en es vervolledigen dit SUPERDIET-Complex.

Franse fabrikant, ingrediënten EU/NIET-EU

Wist u dit?

Onze Vloeibare Extracten en Pure Biologische Sappen maken we in onze ateliers in de Hauts-de-France volgens de beproefde extractiemethodes die we al hanteren sinds de jaren 70:

  • aftreksel-infusie: deze 2 complementaire methodes leveren een ‘Vloeibaar Extract’ op;
  • koude extractie leidt dan weer tot een ‘Puur Sap’.

 

*Harpagophytum en heermoes dragen bij tot de goede werking van de gewrichten.

**Conform de geldende regelgeving inzake de biologische productiemethode.