Solidair met onze producenten

Wij hebben 'solidaire partnerschappen in onze streek' gecreëerd

Solidair partnerschap in onze streek

 

Nog voor de certificering voor biologische landbouw in 1992 het levenslicht ziet, vindt René Haussin het al belangrijk om de voorkeur te geven aan groenten en planten van lokale oorsprong. Bovendien eist hij dat ze geteeld worden zonder enig gebruik van 'hulpstoffen' (chemische producten, pesticiden). In 1986 creëert hij zijn allereerste partnerschappen met lokale tuinders die dergelijke hulpstoffen niet gebruiken.

In 2000 richten we samen met onze producenten van de Hauts-de-France 'Partenariats solidaires' op en in 2015 lanceren we ons eigen logo! Dat logo is een eerbetoon aan onze oprichter en onze producenten en versterkt onze samenwerking op lange termijn.

Onze relatie met de landbouwers is 'sterk en solidair' en ze is gebaseerd op waarden die ons na aan het hart liggen. Sinds enkele jaren bieden wij hen organisatorische en financiële steun via aankoopverbintenissen waardoor ze met een gerust hart kunnen zaaien en werken. We gaan zelfs nog een stap verder door hen aankoopvooruitzichten voor 3 jaar te geven.

De meeste van onze grondstoffen zijn van eigen bodem. Op die manier kunnen we u biologische en lokale voedingssupplementen garanderen.