Onze capsules op basis van biologische planten

Biologisch van plant tot capsule: onze capsules bevatten een mengsel van geconcentreerde extracten van biologische planten of biologische plantenpoeders.

Om de productie te vereenvoudigen, kunnen we indien nodig ook voedingsadditieven gebruiken die zijn toegestaan door de Europese reglementering inzake biologische landbouw en waarvan de meeste natuurlijk en biologisch gecertificeerd zijn. Voor onze capsules op basis van biologische acerola gebruiken we bijvoorbeeld calciumcarbonaat om te voorkomen dat het mengsel te kleverig zou worden en het materiaal zou beschadigen. Wanneer het gebruik van additieven niet echt noodzakelijk is, dan doen we dat uiteraard niet.

Om u capsules te kunnen aanbieden die aansluiten bij onze overtuigingen, hebben we samen met onze capsuleleverancier bovendien een volledig nieuw en biologisch gecertificeerd omhulsel voor de capsules ontwikkeld. In 2011 zijn we er na jaren van samenwerking in geslaagd om de allereerste (in die tijd toch) biologisch gecertificeerde capsule van mariene oorsprong te creëren. De gelatine die we gebruiken is afkomstig van vissenhuid die gewoonlijk wordt weggegooid. Op die manier kunnen we de nevenproducten van de visserij valoriseren. Bovendien worden de capsules enkel fysiek of met water behandeld, wat ze de biologische certificering oplevert.

Meer weten