Onze biologische ampullen

Bij de biologische ampul van SUPERDIET gaat het enkel en alleen om de plant.

Het voordeel van de ‘ampul’ is dat ze gemaakt is van glas, een neutraal, recycleerbaar en stabiel materiaal zonder enige overdracht tussen recipiënt en inhoud waardoor de bewaring van de inhoud kan worden gegarandeerd.

De meeste van onze formules zijn:

  • vrij van alcohol;
  • vrij van kleurstoffen;
  • vrij van bewaarmiddelen*

Voor de bereiding van onze producten in drinkampullen gebruiken wij 2 authentieke en beproefde productiemethodes die we al sinds de jaren 70 hanteren en die mogelijk zijn dankzij ons vakmanschap en onze unieke kennis van planten:

  • aftreksel-infusie: deze 2 complementaire methodes leveren een ‘Vloeibaar Extract’ op;
  • koude mechanische extractie: leidt tot een ‘Puur Sap’.

Aftreksel-infusie voor onze biologische Vloeibare Extracten 

We gebruiken een neutrale methode waarvoor we slechts een enkel oplosmiddel nodig hebben: WATER.

Onze Vloeibare Extracten worden gemaakt op basis van gedroogde planten. Die worden ondergedompeld in een kuip gevuld met water die gedurende 5 à 10 minuten aan de kook wordt gehouden bij een constante temperatuur van 100°C. Het water moet blijven koken om de hardste stukken (de wortel van duivelsklauw of de schors van kaneel bijvoorbeeld) zachter te maken: dit is het aftreksel.

Na die stap volgt onmiddellijk een infusie. Bij de infusie – en dat geldt voor alle planten – wordt de plant gedurende 15 tot 30 minuten ondergedompeld in het water bij een lagere temperatuur (minstens 80°C). Het gaat hier om de weekste delen van de planten (bladeren en bloemen).

Wij communiceren volledig transparant over de dosering van de planten. We vermelden de hoeveelheid planten die we gebruiken in onze biologische Vloeibare Extracten aan de hand van het Dry Plant Equivalent (DPE). Dankzij die methode kunnen we het gewicht van de gebruikte plant kennen om de ampul te maken.

De ampullen worden verpakt in dozen van 10 tot 30 stuks en ze kunnen gedurende enkele dagen worden ingenomen als onderdeel van een programma of gewoon zo nu en dan.

Meer weten

De koude mechanische extractie voor ons biologisch Puur Sap van rammenas

Deze traditionele methode, die in 1974 door onze oprichter René Haussin op punt werd gesteld, gebruiken wij om ons biologisch Puur Sap van rammenas te maken.

Het is een proces waarbij de grondstof wordt gerespecteerd en dat een puur biologisch sap garandeert zonder alcohol, kleurstoffen of bewaarmiddelen*. Ons puur biologisch groentesap van rammenas wordt verkregen op basis van verse, gewassen, geschilde, gemalen en geperste groenten, en dat enkel met mechanische middelen, zonder opwarming (behalve voor de sterilisatiefase) noch verdunning.

Meer weten

 *Conform de geldende regelgeving inzake de biologische productiemethode.