Kom meer te weten over de productie van onze Vloeibare Extracten van biologische planten

Elk orgaan van de plant heeft zijn eigen aroma's en eigenschappen. Die uiten zich na het infuseren ... Al meer dan 30 jaar onttrekken wij de actieve bestanddelen aan planten in onze eigen ateliers in de Hauts-de-France, waardoor onze impact op het milieu tot een minimum beperkt blijft.

Voor de productie van ongeveer 100 verschillende biologische extracten op waterbasis werken wij met meer dan 40 gedroogde en versneden biologische planten. Voor sommige daarvan passen wij een authentiek extractieproces aan, dat mogelijk wordt gemaakt door onze unieke kennis van planten en ons vakmanschap als producent.

Kent u onze methode ‘aftreksel-infusie’?

 We gebruiken dit proces voor de productie van onze Vloeibare Extracten op basis van biologische planten. Deze eenvoudige en natuurlijke methode bestaat uit 2 stappen en kan het beste te halen uit de meeste plantenorganen:

  1. het aftreksel:

dit wordt toegepast op de hardste plantendelen: wortels, schors. We dompelen de gedroogde en versneden planten onder in een kuip gevuld met kokend osmosewater* bij een temperatuur van 100°C. Het kookpunt wordt een paar minuten aangehouden om de plantendelen zachter te maken.

Na deze stap volgt onmiddellijk een infusie waarbij de extractie wordt verdergezet en geoptimaliseerd;

  1. de infusie:

deze is voornamelijk interessant voor de extractie van de wekere delen van de planten: bladeren, bloemen. De planten blijven ondergedompeld in warm water bij een temperatuur van 80°C zonder dat het water aan de kook wordt gebracht. De parameters tijd en temperatuur worden geoptimaliseerd tijdens het aftreksel en de infusie. 

Ontdek hier de stappen van de productie van onze biologische Vloeibare Extracten:

  • 1e stap: de plant afwegen en voorbereiden;
  • 2e stap: aftreksel en infusie;
  • 3e stap: het bio-extract op waterbasis filteren;
  • 4e stap: het biologisch Vloeibaar Extract in drinkampullen stoppen;
  • 5e stap: de drinkampullen verpakken in een etui.

Ontdek de hoeveelheid planten in onze biologische Vloeibare Extracten

We zijn volledig transparant over de hoeveelheid planten en water die wij in onze biologische Vloeibare Extracten stoppen. Daardoor kunnen wij een van de hoogste DPE’s (Dry Plant Equivalent) garanderen, terwijl het innemen van ons biologisch Vloeibaar Extract toch aangenaam blijft. Het DPE staat voor de precieze hoeveelheid droge planten die in het water wordt gebruikt, en dat in verhouding tot de dagelijkse dosis, bijvoorbeeld per drinkampul van 15 ml.

Wist u dit?

De extractie van actieve plantenbestanddelen gaat terug tot lang vervlogen tijden. De mens ontdekte al snel de heilzame effecten van planten en de eerste technieken om er een zogenaamd ‘extract’ uit te halen.

 

*‘Osmosewater’: water van zeer hoge kwaliteit! Conform de vereisten van de Europese Farmacopee gebruiken wij gezuiverd water voor de productie van onze Vloeibare Extracten in drinkampullen: dit zeer licht gemineraliseerd water, verkregen door een filterproces, wordt op die manier een oplosmiddel dat niet in wisselwerking treedt met de planten