Kom meer te weten over de productie van onze capsules op basis van biologische planten

Van plant tot capsule

 Voor de productie van onze capsules op basis van biologische planten maken wij een mengsel van geconcentreerde extracten van biologische planten of biologische plantenpoeders en gebruiken we een capsule van mariene oorsprong met biocertificaat.

Om de vervaardiging van onze capsules te vergemakkelijken, kunnen wij natuurlijke biologische voedingsadditieven* gebruiken die zijn goedgekeurd door de Europese regelgeving inzake biologische landbouw. Voor onze capsules op basis van biologische acerola gebruiken we bijvoorbeeld calciumcarbonaat om te voorkomen dat het mengsel te kleverig zou worden en het materiaal zou beschadigen. Wanneer het niet echt noodzakelijk is om additieven te gebruiken, dan doen we dat niet.

Het omhulsel van de capsule vertegenwoordigt ongeveer 26% van het gewicht van het product en daarom is de kwaliteit ervan erg belangrijk. We zijn ons hiervan bewust en daarom zijn we in 2011 heel nauw gaan samenwerken met onze capsuleleverancier. Na twee jaar zijn we erin geslaagd om u dankzij een door Ecocert gecertificeerde productiemethode het eerste capsuleomhulsel met biocertificaat aan te bieden.

De gelatine die we gebruiken is afkomstig van vissenhuid die gewoonlijk wordt weggegooid. Op die manier kunnen we de nevenproducten van de visserij valoriseren. Visteelt wordt bovendien beschouwd als zeer weinig vervuilend. Het productieproces van onze viscapsules is eenvoudig: de gelatine wordt enkel fysiek of met water behandeld.

Ontdek hier de belangrijkste stappen in de productie van onze capsules van biologische mariene oorsprong:

  • 1e stap: afwegen
  • biologische plantenpoeders;
  • droge extracten van biologische planten;
  • hulpstoffen, zoals bijvoorbeeld acaciagom of biologisch rijstzetmeel;

 

  • 2e stap: de ingrediënten mengen;
  • 3e stap: het verkregen poeder in de capsules stoppen;
  • 4e stap: de capsules verpakken in de pillendoosjes

* Een hulpstof of additief is een materie die wordt gebruikt om het samendrukken te vergemakkelijken. Een dergelijke stof is enkel van technisch belang en draagt niet bij tot het beoogde effect aangezien ze geen actief bestanddeel bevat.