60 jaar passie

In Denain, een stad tussen Rijsel en Valenciennes, richt René Haussin in 1961 SUPERDIET op.

Wij zijn geworteld in de natuur

In 1956 koopt René HAUSSIN een voedings- en delicatessenwinkel in Denain. Na renovatiewerken krijgt hij last van enkele fysieke ongemakken. Hij raadpleegt een arts, maar niets lijkt verlichting te brengen.

Hij verdiept zich in de voedingsleer en de heilzame effecten van planten en besluit zijn voeding en levensstijl aan te passen. Geleidelijk aan worden de resultaten voelbaar en eindelijk voelt hij zich beter: René Haussin is nu overtuigd van de heilzame effecten van planten. Hij blijft zich verder verdiepen in alternatieve en zogenaamde ‘zachte’ geneeswijzen, en dan in het bijzonder in de naturopathie (een aanpak die de mens voor zijn welzijn benadert als een geheel). Hij volgt een opleiding, wordt naturopaat en zijn eerste raadplegingen moedigen hem aan om door te gaan. Vervolgens ontdekt hij de radiësthesie en hij wint twee keer op rij de eerste prijs tijdens de jaarlijkse wedstrijd die wordt georganiseerd door de radiësthesieclub van Valenciennes.

In 1961 besluit hij een machine te kopen om tabletten te maken op basis van stuifmeel van bloemen. Hij start met de productie, verkoopt het product in zijn winkel en verstuurt het via postorder in heel Frankrijk: zo is Superdiet ontstaan!

René Haussin is zijn tijd ver vooruit en ontwikkelt al heel vroeg biologische en solidaire partnerschappen.

Nog steeds in Denain ontwikkelt hij nieuwe producten in andere presentatievormen (capsules, tabletten en drinkampullen). Zijn ingrediënten koopt hij bij de plaatselijke tuinders: zo gaat hij zonder het te weten de eerste ‘solidaire partnerschappen in onze contreien’ aan en creëert hij de eerste biologische producten van Superdiet nog voor er sprake is van de certificering voor biologische landbouw (1992).

Sindsdien zijn onze producten grotendeels trouw gebleven aan onze oorsprong: op basis van planten, groenten en fruit met biocertificaat, omkaderd door solidaire partnerschappen met een aantal van onze producenten. De meeste van onze producten zijn samengesteld volgens de principes van de naturopathie en zijn verkrijgbaar in drinkampullen, capsules, tabletten en poeders.